Få 10% rabatt på första månaden!

Solros- & Kycklingsallad

Detta är en krämig och god sallad som du snabbt kan slänga ihop. Du kan även byta ut kycklingen mot något annat du gillar om du föredrar den som vegetarisk.

Ingredienser:

  • 400 g kycklingfilé

  • 50 g solros-mikrogrönt från mikroskörd

  • 2 avokados

  • 200 g körsbärstomater, halverade

  • 1 rödlök, tunt skivad

  • 1 gurka, skivad

  • 100 g valfri salladsmix (ex. spenat, ruccola)

  • 1 msk olivolja

  • 1 msk citronsaft

  • 1 tsk honung

  • 1 tsk dijonsenap

  • Salt och peppar efter önskad preferens

  • Olivolja till stekning

1. Förbered Kycklingen

Hetta upp lite olivolja i en stekpanna på medelvärme. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och stek dem i 5-7 minuter på varje sida tills de är genomstekta och gyllene. Låt kycklingen vila några minuter och skär den sedan i skivor.

2. Förbered grönsakerna

Skiva avokadon och gurkan. Hacka upp körsbärstomaterna i halvor och skiva rödlöken tunt. Lägg dessa i en stor skål tillsammans med salladsmixen.

3. Gör dressing

Vispa ihop olivolja, citronsaft, honung, dijonsenap, salt och peppar i en liten skål tills allt är väl blandat.

4. Sätt ihop er sallad

Tillsätt den skivade kycklingen till salladen och häll över dressingen. Vänd försiktigt runt så att alla ingredienser blir jämnt fördelade och täckta av dressingen tillsammans med mikrogrönen för att ge salladen extra näring och crunch.